TUNTIKUVAUKSET

PILATES (perus/keski/jatko)
Kehonhallinta -menetelmä, jolla vahvistat keskivartaloa, parannat ryhtiä ja tehostat hengitystä. Opit linjaamaan kehoasi ja tekemään liikkeet tehokkaasti oikeassa asennossa. Pilates menetelmää harjoitetaan progressiivisesti ohjaajan tarkassa ohjauksessa ja avustuksessa. Jos tarvitset apua itsellesi sopivan ryhmän valinnassa, ota yhteyttä 050 3746364/ Heli tai heli @pilatesstudiovantaa.fi 
RASKAUSPILATES
Tämä tunti on raskaana oleville ja suunniteltu huomioonottaen raskauden keholle tuomat haasteet.
Näin voit turvallisesti nauttia liikunnasta myös raskausaikana ammattitaitoisen ohjaajan ohjauksessa. Oikeanlainen liikunta tukee myös synnytyksen jälkeistä aikaa ja kehon palautumista raskaudesta ja synnytyksestä.
Synnytyksen ja jälkitarkastuksen jälkeen voit jatkaa vauvan kanssa äiti-vauva pilateksessa.
ÄITI-VAUVA PILATES
Ihan oma pilatestunti äideille raskaudesta ja synnytyksestä palautumiseen. Harjoittelun voi aloittaa jälkitarkastuksen jälkeen. Vauva n. 6vk-12kk voi olla mukana salissa äidin tehdessä harjoitteita. Mahdollisuus erkauman mittaukseen. Tunnilla kiinnitetään erityishuomiota myös lantionpohja harjoitteisiin.
AAMUPILATES
Oletko aamuihminen? Tule hakemaan hyvä olo heti aamusta pilateksesta. Tunti on perustason tunti, mutta sopii kaikentasoisille pilateksen harjoittajille. Ohjaaja antaa tarvittaessa aina myös haastavamman version liikkeistä. Näin voit itse vaikuttaa harjoituksesi haastetasoon valitsemalla oman liikeversion.
MIESTEN PILATES / KEHONHUOLTO
Miesten omassa ryhmässä voit rauhassa aloittaa  kehonhuollon ja kehonhallinnan  harjoittamisen. Tunti lisää liikkuvuutta, vahvistaa syviä lihaksia ja parantaa kehonhallintaa. Pilates / kehonhuolto -tunti sopii erittäin hyvin minkä tahansa lajin oheisharjoitteluksi. Tai jos liikunta on jäänyt pitkäksi aikaa kokonaan niin pilateksella on hyvä lähteä luomaan uudestaan pohjaa liikunnan harrastamiselle.
Liikkuvuus lisää myös voimaa ja suurentaa liikeratoja eli jos olet kuntosalilla kävijä, voit huomata kuinka pilates / kehonhuolto vie saliharjoitteluasi eteenpäin. Et myöskään luokkaannu niin helposti, kun parempi liikkuvuus mahdollistaa oikeat liikeradat ja -laajuudet.
ALKEISPILATES
Tämä tunti on sinulle, joka et ole koskaan kokeillut pilatesta. Aloitamme alkeista. Liikunta on ehkä jäänyt pitkäksi aikaa. Se ei haittaa. Pilateksella on hyvä luoda taas pohja muulle liikkumiselle. Tunti soveltuu hyvin myös mm. raskauden tai
selkäkipujen jälkeen rauhallisen temponsa ansiosta. 
FASCIA METHOD
FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien Anne Purasen ja Viivi Kettukankaan kehittämä kehonhuoltomenetelmä ryhmäliikuntaan ja lisätyökalu yksilövalmennukseen
FasciaMethod -tunti sisältää myofaskiaalista liikkuvuusharjoittelua, dynaamisia täsmävenytyksiä kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelua ja faskiakäsittelyä faskiapallolla. Näkökulma on kuntouttava sisältäen harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin. Menetelmä soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan. 
FOOTBIC
Footbic on suomalaisen jalkaterä fysioterapeutti Atte Kärnän kehittämä jalkaterän kuntoutusohjelma.
Jalkaterän päälle rakentuu koko kehomme, joten ei ole yhdentekevää miten jalkamme voi. Kireydet ja heikkoudet linjautuvat kineettisen ketjun kautta koko kehoomme ja näin ollen onkin tärkeää harjoituttaa jalkateristämme vahvat ja joustavat, jotta voimme säilyttää tasapainomme ja hyvän liikkuvuuden kehossamme.
Millaisia vaivoja jalkaterien virheasennot ja heikkouden voivat aiheuttaa?
* jalkapohjasärky
* kantapääkipu
* vaivasenluu
* jalkapöytäsärky
* akillesjänteen kiputilat
* juoksijanpolvi
* iskias-särky
* alaselkävaivat
* SI-nivelen oireilu
* urheiluvammat
* polven ristisidevammat jne.
Tunneilla saat anatomista tietoa jalkaterästäsi ja opit tekemään monipuolisia Footbic -harjoitteita pehmopalloilla.
Tunneilla perehdytään myös vaivasenluu -aiheeseen. Studiolta on mahdollisuus ostaa kotiin myös vaivasenluu suoja/varpaiden erottaja ja varvaskuminauha vaivasenluu -harjoitteita varten.

SPIRAALISTABILAATIO
SPS eli Spiraalistabilaatio on tsekkiläisen lääkärin yli 30-vuotisen työn tuloksena kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä erityisesti selkäongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Harjoitteet tehdään pääasiassa seisten. Myös istuma-, polvi- ja toispolviseisontaliikkeitä on. Harjoittelussa käytetään vastuskuminauhoja, SPS-sauvoja ja -alustaa. SPS-menetelmä on äskettäin rantautunut Suomeen. Spiraalistabilaatio sopii erittäin hyvin myös raskausajan harjoitteluksi ja synnytyksen jälkeiseen palautumiseen.
METHOD PUTKISTO SYVÄVENYTTELY
Method Putkisto on suomalainen kehonhuolto- ja hyvinvointi -menetelmä. Marja Putkiston kehittämä Original -metodi. 

Dynaamisella syvävenyttelyllä pidennät lyhentyneet ja kiristyneet lihakset, virkistyt, vahvistut ja notkistut. Rentouttava, hengitystä syventävä ja ryhtiä kohentava metodi.
Valittavanasi on 60 ja 90 minuutin pituiset tunnit. Pitkällä tunnilla ehdit todella palautua ja rentoutua. Keho ja mieli saavat aikaa muutokseen.
AAMUJOOGA
Dynaaminen Flow

Tervetuloa heräämään uuteen aamuun lempeän dynaamisen joogan virtauksessa. Liikumme oman hengityksen tahtiin jooga-asanasta toiseen. Tunti lisää voimaa, liikkuvuutta ja keskittymiskykyä. Löydämme läsnäoloa, lämpöä ja rauhaa kehoon, mieleen ja sydämeen. Energisoivan ja avaavan tunnin päätämme loppurentoutukseen.
LAPSI (7-11v.)-VANHEMPI JOOGA
Tule joogaamaan yhdessä lapsen kanssa! Luvassa on rentoa yhdessäoloa, jooga-asentoja, läsnäoloa, voimaa ja vetreyttä. Liikkumista ja rentoutumista oman hengityksen tahtiin.

Lapsi & vanhempi -tunnilla teemme yksilö- ja pariharjoituksia, jotka vahvistavat keskittymiskykyä, luottamusta ja kehotietoisuutta. Jooga tukee mielen ja kehon tasapainoa, opettaa rentoutumista ja oikeaa hengitystä.
Tunnille et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta.
Joogatunti on 7-11-vuotiaille lapsille ja kaikille aikuisille - vanhemmille, isovanhemmille, kummeille, sedille ja tädeille.
Päälle rennot vaatteet. Joogaamme avojaloin, villasukat voit ottaa mukaan loppurentoutusta varten. 
BARRE
Barre on balettiin pohjautuva tehokas ja hauska liikuntalaji, jossa et tarvitse aiempaa tanssitaustaa löytääksesi oman sisäisen tanssijan. Tunti koostuu balettitangolla tehtävistä harjoitteista sekä kehonhuollosta ja pilateksen ja joogan tyyppisistä vahvistavista harjoitteista mattotasolla. Erityisesti reidet, pakarat ja keskivartalo ovat tunneilla kunnolla töissä, lantionpohjan lihasten harjoittelua unohtamatta. Tunneilla on hyvä olla sukat jalassa, mukavissa liikuntavaatteissa. Löydät takuuvarmasti pituutta ja ballerinan ryhtiä, hymy huulilla. 
RASKAUSBARRE
Haluatko liikkua turvallisesti raskausaikana? Tuntuuko olo kömpelöltä kasvavan vatsan kanssa? Oikeanlainen liikunta tukee myös synnytyksen jälkeistä aikaa ja kehon palautumista raskaudesta ja synnytyksestä. 
Raskausbarretunnin ohjaa äitiysfysioterapeutti ja barreohjaaja Sonja Toivola, joka on kehittänyt ensimmäisenä Suomessa raskausaikana turvallisen barretuntikonseptin. 
FASCIA
Fascia -tunti on kehonhuoltotunti.  Opit huoltamaan omaa kehoasi fascia- eli lihaskalvokäsittelyn avulla. Harjoittelemme  lihaskalvon itsehoitovälineiden (fasciapallot, rullat, gua sha -kampa) oikeaa käyttöä. Teemme myös fascian hyvinvointia edistäviä liikkuvuusharjoitteita.
RENTOUTUS
Rentouttava kehoa ja mieltä hellivä tunti tiibetiläisten äänimaljojen kanssa. Tunnin aluksi on kehotietoisuusharjoitus, jolloin pysähdymme hetkeksi ottamaan yhteyden omaan kehoomme mm. lempeän liikkeen ja hengityksen avulla.
Pitkä rentoutusosuus voi alkaa mielikuvamatkalla ja päättyy äänimaljarentoutukseen. Tiibetiläisten äänimaljojen harmoninen sointi ja värähtely ovat erittäin rentouttavia ja rauhoittavia. Tunnin sisältö voi vaihdella hieman eri kerroilla.
MINDFULNESS
Oletko stressaantunut, väsynyt ja mahdollisesti ärtynytkin? Tuntuuko siltä, että elämäsi on muuttunut suorittamiseksi ja olemisen ilo ja rentous on välillä tai jopa jatkuvasti kadoksissa? Haluaisitko tietää kuinka voit itse auttaa itseäsi jaksamaan paremmin?
Olet ehkä jo kuullutkin mindfulnessin hyödyistä ja haluat kokeilla mitä se voisi sinulle tarjota.
Mindfulness tunti joka toinen viikko antaa sinulle hyvät lähtökohdat omaehtoiseen mindfulnessin harjoittamiseen ja joukon yksinkertaisia, mutta tehokkaita työkaluja itsesi rentouttamiseen, myötätunnon ja ilon lisäämiseen sekä kykyyn palautua ja suojautua stressaavilta kokemuksilta.
Tunneilla tehdään yleisimpiä meditaatioharjoitteita sekä muita harjoituksia hyväksyvän tietoisen läsnäolon lisäämiseksi elämääsi. Lisäksi käymme läpi tieteellistä taustaa mindfullnesin vaikutuksista aivoihimme, terveyteemme ja hyvinvointiimme.
SHOWTANSSI 5-7v.
Tanssitunnilla harjoitellaan showtanssin perusteita, tanssitekniikkaa sekä improvisaatiota rennossa ilmapiirissä. Tällä tunnilla pidämme hauskaa ja opettelemme eläytymään musiikkiin. Showtanssissa yhdistellään vaikutteita eri tanssityyleistä, kuten nyky-, jazz- ja streettansseista.
SHOWTANSSI 8-10v.
Tanssitunnilla harjoitellaan showtanssin perusteita, tanssitekniikkaa sekä improvisaatiota rennossa ilmapiirissä. Tällä tunnilla pidämme hauskaa ja opettelemme eläytymään musiikkiin. Showtanssissa yhdistellään vaikutteita eri tanssityyleistä, kuten nyky-, jazz- ja streettansseista.
SHOWTANSSI AIKUISET
Aikuisten showtanssi tunnilla harjoitellaan ja yhdistellään eri tanssilajeja kuten jazz-, nyky- ja streettansseja. Tunti koostuu alkulämmittelystä, tanssitekniikan harjoituksista sekä koreografiasta tunnin lopulla.
Teemme myös tanssia tukevaa sekä liikkuvuutta lisäävää lihaskuntotreeniä, venyttelyitä sekä improvisaatio harjoitteita.
Tunneilla pidetään hauskaa vauhdikkaiden tanssien parissa. Tunti soveltuu myös aloittelijoille.BALETTIKOULU ANNE HIRVONEN:

LASTENTANSSI 3-4V. TYTÖT JA POJAT
Lastentanssi on luovaan ilmaisuun perustuva tanssitunti.Tunnilla tutustutaan tanssin elementteihin lasten ikätasoon sopivalla tavalla. Tavoitteena on liikkumisen ja tanssin ilo. Lastentanssitunnilla lapsen kehontuntemus ja -hallinta paranee sekä perusliikuntataidot ja sosiaaliset taidot kehittyvät. Tunnilla 
käytetään monenlaista musiikkia harjoitusten tukena.
ESIBALETTI 5-6V. TYTÖT JA POJAT
Esibalettitunnilla tutustutaan klassisen baletin maailmaan. Tunnilla harjoitellaan baletin perusasentoja ja -liikkeitä. Tunti sisältää myös luovia harjoituksia.


AIKUISBALETTI
Aikuisbalettitunti pohjautuu baletin vuosisatoja pitkään perinteeseen. Tunnilla harjoitellaan klassisen baletin tekniikkaa tanko- ja keskilattiaharjoitusten avulla. Tunnilla ryhti ja kehonhallinnan taidot paranevat ja lihasvoima kehittyy. Harjoittelussa huomioidaan jokaisen yksilöllisyys ja harjoittelun turvallisuus.