TUNTIKUVAUKSET

VARAUSJÄRJESTELMÄ:

PILATES (perus/keski/jatko)
Kehonhallinta -menetelmä, jolla vahvistat keskivartaloa, parannat ryhtiä ja tehostat hengitystä. Opit linjaamaan kehoasi ja tekemään liikkeet tehokkaasti oikeassa asennossa. Pilates menetelmää harjoitetaan progressiivisesti ohjaajan tarkassa ohjauksessa ja avustuksessa. Jos tarvitset apua itsellesi sopivan ryhmän valinnassa, ota yhteyttä 
050 3746364/ Heli tai heli @pilatesstudiovantaa.fi 
RASKAUSPILATES
Tämä tunti on raskaana oleville ja suunniteltu huomioonottaen raskauden keholle tuomat haasteet.
Näin voit turvallisesti nauttia liikunnasta myös raskausaikana ammattitaitoisen ohjaajan ohjauksessa. Oikeanlainen liikunta tukee myös synnytyksen jälkeistä aikaa ja kehon palautumista raskaudesta ja synnytyksestä.
Synnytyksen ja jälkitarkastuksen jälkeen voit jatkaa vauvan kanssa äiti-vauva pilateksessa.
ÄITI-VAUVA PILATES
Ihan oma pilatestunti äideille raskaudesta ja synnytyksestä palautumiseen. Harjoittelun voi aloittaa jälkitarkastuksen jälkeen. Vauva n. 6vk-12kk voi olla mukana salissa äidin tehdessä harjoitteita. Mahdollisuus erkauman mittaukseen. Tunnilla kiinnitetään erityishuomiota myös lantionpohja harjoitteisiin.
AAMUPILATES
Oletko aamuihminen? Tule hakemaan hyvä olo heti aamusta pilateksesta. Tunti on perustason tunti, mutta sopii kaikentasoisille pilateksen harjoittajille. Ohjaaja antaa tarvittaessa aina myös haastavamman version liikkeistä. Näin voit itse vaikuttaa harjoituksesi haastetasoon valitsemalla oman liikeversion.
MIESTEN PILATES / KEHONHUOLTO
Miesten omassa ryhmässä voit rauhassa aloittaa  kehonhuollon ja kehonhallinnan  harjoittamisen. Tunti lisää liikkuvuutta, vahvistaa syviä lihaksia ja parantaa kehonhallintaa. Pilates / kehonhuolto -tunti sopii erittäin hyvin minkä tahansa lajin oheisharjoitteluksi. Tai jos liikunta on jäänyt pitkäksi aikaa kokonaan niin pilateksella on hyvä lähteä luomaan uudestaan pohjaa liikunnan harrastamiselle.
Liikkuvuus lisää myös voimaa ja suurentaa liikeratoja eli jos olet kuntosalilla kävijä, voit huomata kuinka pilates / kehonhuolto vie saliharjoitteluasi eteenpäin. Et myöskään luokkaannu niin helposti, kun parempi liikkuvuus mahdollistaa oikeat liikeradat ja -laajuudet.
NUORTEN PILATES 13-17v.
Nuorten pilates on uusi, 13-17 -vuotiaiden oma ryhmä, jossa he voivat tutustua pilatekseen rauhassa asiantuntevan, lasten ja nuorten ohjaamiseen ja ikätason huomioon ottamiseen perehtyneen ohjaajan kanssa.
Ryhmä on tarkoitettu kaikille. Olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Pilates sopii harjoitusmuotona kaikille riippumatta lähtötasosta. Ei haittaa vaikka et olisi harrastanut liikuntaa.
Pilates on myös erittäin hyvää oheisharjoittelua minkä tahansa urheilulajin harjoittajille.
Pilateksessa opit kehonhallintaa, vahvistat ryhtiä ylläpitäviä lihaksia ja opit tuntemaan oman kehosi. Pilates vahvistaa kehoa kokonaisvaltaisesti. Tunnin aikana käytetään kehoa monipuolisesti.
Liikkeet tehdään jumppamatolla ohjaajan johdolla. Yleensä tehdään vain kehon omaa painoa käyttäen, joskus ohjaaja voi ottaa tunnilla pilatesvälineitä käyttöön.
Tule rohkeasti kokeilemaan <3 Studio on pieni ja tunnelmallinen. Joustavat vaatteet päälle. Sukat jalkaan. Kaikki välineet ja jumppamatot löytyvä
t studiolta. Ryhmäkoko on max. 8.
ALKEISPILATES
Tämä tunti on sinulle, joka et ole koskaan kokeillut pilatesta. Aloitamme alkeista. Liikunta on ehkä jäänyt pitkäksi aikaa. Se ei haittaa. Pilateksella on hyvä luoda taas pohja muulle liikkumiselle. Tunti soveltuu hyvin myös mm. raskauden tai
selkäkipujen jälkeen rauhallisen temponsa ansiosta. FASCIA METHOD
FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien Anne Purasen ja Viivi Kettukankaan kehittämä kehonhuoltomenetelmä ryhmäliikuntaan ja lisätyökalu yksilövalmennukseen
FasciaMethod -tunti sisältää myofaskiaalista liikkuvuusharjoittelua, dynaamisia täsmävenytyksiä kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelua ja faskiakäsittelyä faskiapallolla. Näkökulma on kuntouttava sisältäen harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin. Menetelmä soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan. 
FOOTBIC
Footbic on suomalaisen jalkaterä fysioterapeutti Atte Kärnän kehittämä jalkaterän kuntoutusohjelma.
Jalkaterän päälle rakentuu koko kehomme, joten ei ole yhdentekevää miten jalkamme voi. Kireydet ja heikkoudet linjautuvat kineettisen ketjun kautta koko kehoomme ja näin ollen onkin tärkeää harjoituttaa jalkateristämme vahvat ja joustavat, jotta voimme säilyttää tasapainomme ja hyvän liikkuvuuden kehossamme.
Millaisia vaivoja jalkaterien virheasennot ja heikkouden voivat aiheuttaa?
* jalkapohjasärky
* kantapääkipu
* vaivasenluu
* jalkapöytäsärky
* akillesjänteen kiputilat
* juoksijanpolvi
* iskias-särky
* alaselkävaivat
* SI-nivelen oireilu
* urheiluvammat
* polven ristisidevammat jne.
Tunneilla saat anatomista tietoa jalkaterästäsi ja opit tekemään monipuolisia Footbic -harjoitteita pehmopalloilla.
Tunneilla perehdytään myös vaivasenluu -aiheeseen. Studiolta on mahdollisuus ostaa kotiin myös vaivasenluu suoja/varpaiden erottaja ja varvaskuminauha vaivasenluu -harjoitteita varten.

ALKEISSPIRAALISTABILAATIO
Tervetuloa oppimaan SPS:n eli Spiraalistabilaation perusteet. Alkeis -tunnilleilla harjoittelemme rauhassa liikkeitä, hengitysrytmiä, kehon asentoja ja aistimme mitä harjoitteiden aikana kehossa tapahtuu. Tutustumme SPS vastuskuminauhojen, alustojen ja sauvojen käyttöön.
Voit siirtyä perus SPS -tunnille, kun tuntuu siltä, että hallitset perusteet. Siellä keskitytään enemmän virtaavaan liikkeeseen ja ohjataan siltä pohjalta, että perusteet ovat hallussa.SPS eli Spiraalistabilaatio on tsekkiläisen lääkärin yli 30-vuotisen työn tuloksena kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä erityisesti selkäongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Harjoitteet tehdään pääasiassa seisten. Myös istuma-, polvi- ja toispolviseisontaliikkeitä on. Harjoittelussa käytetään vastuskuminauhoja, SPS-sauvoja ja -alustaa. SPS-menetelmä on äskettäin rantautunut Suomeen. Spiraalistabilaatio sopii erittäin hyvin myös raskausajan harjoitteluksi ja synnytyksen jälkeiseen palautumiseen.

SPIRAALISTABILAATIO
SPS eli Spiraalistabilaatio on tsekkiläisen lääkärin yli 30-vuotisen työn tuloksena kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä erityisesti selkäongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Harjoitteet tehdään pääasiassa seisten. Myös istuma-, polvi- ja toispolviseisontaliikkeitä on. Harjoittelussa käytetään vastuskuminauhoja, SPS-sauvoja ja -alustaa. SPS-menetelmä on äskettäin rantautunut Suomeen. Spiraalistabilaatio sopii erittäin hyvin myös raskausajan harjoitteluksi ja synnytyksen jälkeiseen palautumiseen.
SYVÄVENYTTELY
Monipuolisia harjoitteita kehon hyvinvoinnin ja liikkuvuuden edistämiseksi. Rentouttava ja rauhallinen tunti. Tunnilla tehdään dynaamisia liikkuvuusharjoitteita, venyttelyä eri tekniikoin ja hyödynnetään lisäksi välillä fasciakäsittelyä.
YIN JOOGA
Yin jooga on kehon ja mielen kokonaisvaltainen harjoitus, jonka tavoitteena on rauhoittaa ja rentouttaa kehoa ja mieltä, sekä parantaa kehosi liikkuvuutta. 

Tunti koostuu erilaisista joogan perusliikkeistä, joita kutsutaan asanoiksi. Asanoiden lisäksi opit tunnilla erilaisia hengitys- ja keskittymisharjoituksia sekä ymmärtämään kehoasi ja mieltäsi paremmin. Joogaharjoitus tehdään lempeästi ja tunti sopii kaikille iästä ja kunnosta riippumatta. Sopii hyvin aloittelijoille.
Ohjaaja käyttää tunneilla tiibetiläisiä äänimaljoja. Ne edistävät rentoutumista vielä lisää.
LAPSI (7-11v.)-VANHEMPI JOOGA
Tule joogaamaan yhdessä lapsen kanssa! Luvassa on rentoa yhdessäoloa, jooga-asentoja, läsnäoloa, voimaa ja vetreyttä. Liikkumista ja rentoutumista oman hengityksen tahtiin.

Lapsi & vanhempi -tunnilla teemme yksilö- ja pariharjoituksia, jotka vahvistavat keskittymiskykyä, luottamusta ja kehotietoisuutta. Jooga tukee mielen ja kehon tasapainoa, opettaa rentoutumista ja oikeaa hengitystä.
Tunnille et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta.
Joogatunti on 7-11-vuotiaille lapsille ja kaikille aikuisille - vanhemmille, isovanhemmille, kummeille, sedille ja tädeille.
Päälle rennot vaatteet. Joogaamme avojaloin, villasukat voit ottaa mukaan loppurentoutusta varten. 
ALKEISBARRE
Alkeisbarre on aloitteljoille tarkoitettu tunti. Et tarvitse mitään aiempaa kokemusta barresta.

Barre on balettiin pohjautuva tehokas ja hauska liikuntalaji, jossa et tarvitse aiempaa tanssitaustaa löytääksesi oman sisäisen tanssijan. 
Tunti koostuu balettitangolla tehtävistä harjoitteista sekä kehonhuollosta ja pilateksen ja joogan tyyppisistä vahvistavista harjoitteista mattotasolla. Erityisesti reidet, pakarat ja keskivartalo ovat tunneilla kunnolla töissä, lantionpohjan lihasten harjoittelua unohtamatta. 

Tunneilla on hyvä olla sukat jalassa, mukavissa liikuntavaatteissa. Löydät takuuvarmasti pituutta ja ballerinan ryhtiä, hymy huulilla.

Tunti sopii erittäin hyvin myös raskaana oleville ja synnytyksestä palautumiseen.

BARRE
Barre on maailmalla huippusuosion saavuttanut treenimuoto eikä syyttä; se on supertehokasta, mukaansatempaavaa ja tuloksia syntyy nopeasti. Jos kaipaat monipuolista ja innostavaa treeniä, joka vahvistaa etenkin pakaroita, reisiä ja keskivartaloa, barre on sinua varten. 

Barre kehittää kestävyysvoimaa ja sytyttää ryhtiä kohottavat syvät lihakset. Tunnilta saat mukaasi voimaantuneen ja ryhdikkään olon!


RASKAUS / ÄITIYS BARRE
Tämä tunti on erityisesti suunniteltu raskaanaoleville ja jo synnyttäneille. Barre sopii todella hyvin myös raskausaikaan ja synnytyksestä palautumiseen. 

Barre on maailmalla huippusuosion saavuttanut treenimuoto eikä syyttä; se on supertehokasta, mukaansatempaavaa ja tuloksia syntyy nopeasti. Jos kaipaat monipuolista ja innostavaa treeniä, joka vahvistaa etenkin pakaroita, reisiä ja keskivartaloa, barre on sinua varten. 

Barre kehittää kestävyysvoimaa ja sytyttää ryhtiä kohottavat syvät lihakset. Tunnilta saat mukaasi voimaantuneen ja ryhdikkään olon!


KEHONHUOLTO / FASCIA
Fascia -tunti on kehonhuoltotunti.  Opit huoltamaan omaa kehoasi fascia- eli lihaskalvokäsittelyn avulla. Harjoittelemme  lihaskalvon itsehoitovälineiden (fasciapallot, rullat, gua sha -kampa) oikeaa käyttöä. Teemme myös fascian hyvinvointia edistäviä liikkuvuusharjoitteita.
RENTOUTUS

Rentouttava kehoa ja mieltä hellivä tunti tiibetiläisten äänimaljojen kanssa. Tunnin alussa hetki pehmeitä venytyksiä, hengitysharjoitteita ja omaan kehoon keskittymistä.

Lopputunti sointukylpyä äänimaljoin. Tiibetiläisten äänimaljojen harmoninen sointi ja värähtely ovat erittäin rentouttavia ja rauhoittavia. Tunnin sisältö voi vaihdella hieman eri kerroilla.

MINDFULNESS
Oletko stressaantunut, väsynyt ja mahdollisesti ärtynytkin? Tuntuuko siltä, että elämäsi on muuttunut suorittamiseksi ja olemisen ilo ja rentous on välillä tai jopa jatkuvasti kadoksissa? Haluaisitko tietää kuinka voit itse auttaa itseäsi jaksamaan paremmin?
Olet ehkä jo kuullutkin mindfulnessin hyödyistä ja haluat kokeilla mitä se voisi sinulle tarjota.
Mindfulness tunti joka toinen viikko antaa sinulle hyvät lähtökohdat omaehtoiseen mindfulnessin harjoittamiseen ja joukon yksinkertaisia, mutta tehokkaita työkaluja itsesi rentouttamiseen, myötätunnon ja ilon lisäämiseen sekä kykyyn palautua ja suojautua stressaavilta kokemuksilta.
Tunneilla tehdään yleisimpiä meditaatioharjoitteita sekä muita harjoituksia hyväksyvän tietoisen läsnäolon lisäämiseksi elämääsi. Lisäksi käymme läpi tieteellistä taustaa mindfullnesin vaikutuksista aivoihimme, terveyteemme ja hyvinvointiimme.