HOIDOT


PERJANTAI ON STUDIOLLA LUONTAISHOITOJEN PÄIVÄ:

Laskeudu ihanalla tavalla arjen kierroksista. Ota hetki aikaa vain itsellesi ennen viikonloppua.
Näiden naisten käsien alla rentoutuminen on todellista arjen luksusta!

__________________________________________________________

TERHI TAMMINEN

Koulutettu hieroja, Vauvahieronnan -ohjaaja, Tiibetiläinen äänimalja -koulutus, Kraniosakraaliterapia -opiskelija

www.terhinhelmi.fi

AJANVARAUKSET: 040 5812801 / Terhi Tamminen

Kaikille uusille asiakkaille -10% ensimmäisestä hoidosta! (normaalihinnoista)


HINNASTO

Raskaushieronta

60 min      60 €

90 min      80 €
Hieronta
45 min   45 €
60 min    55 €
90 min    80 €
120 min   90 €

(Hierontaan maksuna käy myös ePassi Hyvinvointi)
Vauvahieronta
30 min   36 €

45 min   45 €ohjaus 90 min  80 €Kraniosakraaliterapia
60 min      60 €
Tiibetiläinen äänimaljahoito
60 min   60 €
Intialainen päähieronta
30 min 36 €
45 min   46 €
(Hieronta hinnat sis. alv 0%, muut sis. alv 24%)


HOITOJEN KUVAUKSET

RASKAUSHIERONTA


Raskauden aikana naisen keho käy läpi lukuisia muutoksia. Kehon painopiste muuttuu, lantion rustoliitokset löystyvät ja lisääntynyt veren ja imunesteen määrä voi kuormittaa nestekiertoa ja aiheuttaa turvotusta.
Raskaushieronta ja synnytyksen jälkeinen hieronta auttaa äitiä rentoutumaan jä vähentää stressiä. Tämä on vauvan hyvinvoinnille tärkeää, samoin kuin verenkierron vauhdittumisen myötä lisääntynyt hapen kulku kudoksiin ja kuona-aineiden poistuminen elimistöstä. Turvotus vähenee imunestekierron parantuessa.
Painopisteen siirtymisen myötä voi tulla alaselkään, pakaroihin ja alaraajoihin lihasjännityksiä, joita voidaan helpottaa hieromalla.
Raskaushieronnassa käytän erikoistyynyjä, joiden avulla voidaan tukea tuleva äiti hyvään asentoon hieronnan ajaksi. Raskauden aikana käytetään kylkimakuu- ja puoli-istuvaa asentoa. Hierontaan voi ja kannattaa tulla koko raskauden ajan (mikäli raskaus sujuu ongelmitta) ja synnytyksen jälkeen heti, kun äiti haluaa. Synnytyksen jälkeen hieronta nopeuttaa kehon palautumista synnytyksestä. Imetys ja vauvan kantaminen voivat kipeyttää hartioita ja selkää. Hieronta helpottaa lihasjännityksiä ja äitikin pääsee hoidettavaksi! Tarvittaessa käytetään edelleen kylkimakuuasentoa ja vauvan voit ottaa mukaan hierontaan.
HIERONTA

Niskat ja hartiat jumissa? Selkä väsyy ja kolottaa? Jaloissa tukkoisuutta? Tule hierontaan!
Hierontaan voi tulla rentoutumaan tai hoidattamaan lihasjännityksiä ja/tai -kipuja. Huomioin aina asiakkaan tarpeet ja toiveet hoidon suunnittelussa ja toteutuksessa. Tarvittaessa käytetään muokkaavia ja tarkempia otteita lihaskireyksien tai -kovettumien pehmittämiseen ja annan myös kotihoito-ohjeita venyttelystä tai lihaksia vahvistavista liikkeistä. Staattisten työasentojen vastapainona palauttava liike on hyväksi.
Mikäli toiveena on kokonaisvaltainen rentoutus, käytetään hieronnassa laajempia ja kevyempiä otteita. Halutessasi voit valita hierontaan myös tuoksuvan öljyn.
Hieronta parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, jolloin kuona-aineita pääsee poistumaan lihaksista ja tilalle pääsee hapekasta verta ja ravintoaineita. Hieronnan jälkeen onkin hyvä juoda runsaammin vettä, että kuona-aineet pääsevät poistumaan elimistöstä. Hieronnan aikana kehossa vapautuu myös kipua lievittäviä ja rauhoittavia hormoneja.
Hieronta-ajat ovat 45 min - 120 min.
Lyhyempi aika riittää esim. selän ja niska-hartia-alueen hierontaan, jalkojen tarkempaan hierontaan on hyvä varata 60 min ja kokovartalohierontaan (selkä, jalat, kädet, niska ja pää) 90-120 min.
Pää- ja kasvohieronta 30 min sisältää niskan, pään ja kasvojen hieronnan. Kasvoille käytän ihanaa jojobaöljyä.
Hemmotteluun ja rentoutumiseen on tarjolla intialaista päähierontaa ja tiibetiläistä ääimaljahoitoa. Lue lisää palvelut-valikosta.
Normaalisti etenevän raskauden aikana saa ja kannattaa käydä hieronnassa, koska hieronnalla voidaan rentouttaa kehon jännityksiä. Lempeä kokovartalohieronta rauhoittaa ja rentouttaa, mikä on hyväksi myös vauvalle. Tarvittaessa voidaan keskittyä tiettyihin kohtiin kehoa, esim. selkään tai niska-hartiaseutuun. Jalkojen hieronta auttaa myös turvotukseen. Tarpeen mukaan siis rentouttava kokovartalohieronta 90min tai osahieronta 60min.
Myös lapsen voi tuoda hierontaan ja mikäli jostain syystä ette pääse tai halua kurssille, voitte varata ajan hieronnan ohjaukseen vastaanotolle. Varsinkin vauvojen vatsavaivoissa tai muusta syystä itkuisen vauvan kanssa suosittelen vastaanottokäyntiä tai kotikäyntiä. Vauva- ja lapsihieronta 30min-45min.
Ohjauksen kanssa 60 min. (sis. opetuksen ja kirjalliset ohjeet kotiin) 

VAUVAHIERONTA

Vauvahieronta on vuorovaikutusta vauvan ja vanhemman välillä ja sillä on runsaasti positiivisia vaikutuksia vauvan fyysiseen ja psyykkiseen kehitykseen.
Vastasyntyneen vauvan tuntoaisti on jo kehittynyt ja noin 5 viikon ikäinen ottaa jo katsekontaktia. Kosketuksen sekä rakastavan ja hyväksyvän katseen avulla vanhempi luo vuorovaikutuksessa yhteyttä lapseen. Hellä kosketus välittää vauvalle rakkautta ja lämpöä. Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, syventää hengitystä ja helpottaa ruuansulatusta, jolloin vauvan yleiskunto paranee.Säännöllisesti toistuva hieronta luo myös turvallisuuden tunnetta ja opettaa vauvaa rentoutumaan, jolloin nukahtaminen helpottuu ja unen laatu paranee.
Isommat lapset 
Myös isommat lapset tarvitsevat kosketusta ja hyväksyvää katsetta. Hieronta on erittäin hyvä tapa ylläpitää yhteyttä lapseen tämän kasvaessa. Murrosikäinen nuori voi haluta ottaa vastaan selän tai jalkojen hierontaa, jos halaukset eivät tunnu enää hyviltä.
Säännöllinen hellä kosketus rauhoittaa ja rentouttaa. Se parantaa myös keskittymiskykyä ja auttaa kasvukivuissa, sillä oksitosiinilla on myös kipua lievittävä vaikutus.
Voit tuoda vauvan tai lapsen hierottavaksi ja samalla oppia itse hieromaan. Annan ohjauksista aina myös kirjalliset ohjeet kotiin. Tai tule kurssille oppimaan. Vauvahierontakurssit aina oman vauvan kanssa. Taaperoiden ja leikki-ikäisten hieronnasta kurssi vanhemmille.
Vauvan vatsavaivat
Hieronta auttaa vatsavaivoissa. Vanhemmat voivat vauvahieronnan avulla helpottaa vauvan oloa ja lieviinkin vatsavaivoihin kannattaa hakea apua. Ohjaamani vauvahieronta on perinteistä intialaista vauvahierontaa, johon on yhdistetty vyöhykepisteiden ja meridiaanien l. energiakanavien hierontaa. Hieromalla vatsasta ja suolesta saadaan ilmaa pois ja ruuansulatus sekä aineenvaihdunta paranevat.
Vastasyntyneen ruuansulatuselimistö kehittyy vielä syntymän jälkeenkin. Siksi erilaiset vatsavaivat vauvoilla ovat yleisiä ensimmäisinä kuukausina. Kaikki mitä äiti syö, vaikuttaa äidinmaidon koostumukseen ja sitä kautta imetettyyn vauvaan. Imettävän äidin kannattaakin välttää ilmavaivoja aiheuttavia ruokia, joista yleisimpiä ovat kaalit, pavut ja sipulit. Myös hyvin rasvainen tai vahvasti maustettu ruoka voivat aiheuttaa oireita. Lehmänmaidon proteiini on myös huonosti sulavaa ja siksi varsinkin koliikkioireiden hoidossa maito kannattaa jättää pois ruokavaliosta.
Joskus vatsaoireet voivat johtua myös erilaisista jännitystiloista kehossa, joita voi tulla esim. vaikean synnytyksen seurauksena. Vauvan kokonaisvaltainen hieronta laukaisee jännityksiä kehosta, jolloin esim. ruuansulatuksen hermotus toimii paremmin.
Vaikeammissa vatsaoireissa ja koliikin hoidossa on hyvä tavata 2-3 kertaa ihan vastaanotolla, jolloin hieron vauvan ja saatte kotihoito-ohjeet mukaan. Tervetuloa tutustumaan ja oppimaan!
Vauvan itkuisuus
Vauvan itkuisuus voi johtua myös aistiherkkyydestä ja/tai erityisherkkyydestä. Pienilläkin huomioilla ja teoilla/valinnoilla arki voi helpottua paljonkin. Tuntoaistiherkälle esimerkiksi vaatteiden saumat, pesulaput, liian viileä vesi tms. saattavat aiheuttaa hyvinkin epämukavan olon. Minulla on omakohtaista kokemusta erityisherkkyydestä ja lasten herkkyyksistä/erityisherkkyydestä ja haluan antaa tukea, ymmärrystä ja tietoa vanhemmille, joille asia on vielä uusi.
Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet ihmeissäsi vauvan itkun kanssa! Et ole yksin. Kartoitetaan yhdessä tilanne ja mitä asialle on tehtävissä.
Vauvan vatsavaivojen ja itkuisuuden osalta teen myös kotikäyntejä, mutta voit varata ajan myös vastaanotolle.

KRANIOSAKRAALITERAPIA

Kraniosakraaliterapia eli CST on lempeä hoito, joka tukee kehon kraniosakraalijärjestelmän  toimintaa. Kraniosakraalijärjestelmä koostuu aivoista, aivokammioista, selkäytimestä, aivoja ja selkäydintä suojaavista kalvoista sekä lisäksi kallon luista, ristiluusta, kalvoon kontaktissa olevista luista ja koko kehon faskiajärjestelmästä. Kraniosakraaliterapian juuret ovat osteopatiassa ja sen on kehittänyt lääkäri-osteopaatti John E. Upledger USA:ssa 1970-luvulla.
Hoito edistää kehon luonnollisia paranemisprosesseja sekä itsekorjautumismekanismeja. Se myös rentouttaa kehoa ja tasapainottaa keskushermostoa. Hoidossa vapautetaan kehosta jännitteitä kevyellä kosketuksella. Kraniosakraaliterapia vaikuttaa tuki- ja liikuntaelimistöön, umpieritykseen, immuunijärjestelmään, ruuansulatusjärjestelmään ja hermostoon. Hoidosta voi saada apua moneen vaivaan mm. päänsärkyyn, migreeniin, erilaisiin kiputiloihin (akuutit ja krooniset), niska- ja selkävaivoihin, motorisiin ongelmiin, fibromyalgiaan, stressiin, jännitykseen, väsymykseen ja uniongelmiin.
Monet asiakkaat ovat kokeneet hoidon erittäin rentouttavana. Hoito sopii erittäin hyvin myös synnytyksen jälkeen palauttamaan ja tasapainottamaan äidin kehoa ja mieltä. Jos koet, että olet stressaantunut tai sinun on muuten vaikea rentoutua, hoidosta saat oivan apukeinon rentoutumisen tunteen löytämiseen. 
Kraniosakraaliterapiaopinnoista olen käynyt CS1, CS2  ja SER1 kurssit (Upledger Institute Finland)
Hoito tehdään vaatteiden päältä, yleensä asiakkaan ollessa selinmakuulla. CST sopii hyvin myös raskauden aikana. Tarvittaessa voidaan käyttää kylkimakuu- tai istuma-asentoa.

TIIBETILÄINEN ÄÄNIMALJAHOITO

Tiibetiläinen äänimaljahoito on syvärentouttava menetelmä, joka hoitaa lempeästi kehoa, mieltä ja sielua. Hoito sopii kaikille rentoutumista ja rauhoittumista kaipaaville ja on erinomainen univaikeuksista tai stressistä kärsiville.
Tiibetiläiset äänimaljat ovat 12 eri metallista Pohjois-Intiassa ja Nepalissa käsin taottuja kulhoja. Hoidossa äänimaljoja soitetaan kehon yläpuolella ja sitten keholla ensin vatsamakuulla ja sitten selinmakuulla. Maljojen äänet ovat värähteleviä ja luonnollisia ylä-ääniä, jotka voimme tuntea ja aistia kehossamme. Äänen ja värähtelyn vaikutuksesta hoidon aikana saavutetaan unen ja valveen rajatila jopa useamman kerran. Tunnin hoito voi vastata jopa 3 tunnin unta. Hoidon kesto on 60min ja se tehdään vaatteiden päältä.

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Intialainen päähieronta on ihana kokonaisvaltaisesti rentouttava hoito. Se rentouttaa lihaksia ja vilkastuttaa verenkiertoa sekä imunestekiertoa pään, niskan ja hartioiden alueella. Hoidon jälkeen energia pääsee virtaamaan kehossa paremmin ja kuona-aineita poistuu. Hoidon jälkeen onkin hyvä juoda runsaasti vettä. Hoito vaikuttaa myös mieleen rauhoittaen ja tasapainottaen, lieventää stressiä ja vaikuttaa suotuisasti unen laatuun.
Päähieronnassa asiakas istuu tuolilla ja hieronta tehdään vaatteiden päältä. Hoidon aikana käsitellään yläselkää, hartioita, niskaa, päätä, korvia, kasvoja ja käsivarsia. Hieronnassa alueen akupisteiden ja marma- eli energiapisteiden käsittely vapauttaa energiaa virtaamaan ja vaikuttaa koko kehoon kokonaisvaltaisesti. Hoidon kesto on 30min tai 45min.
Hoito sopii erinomaisesti myös raskauden aikana.
__________________________________________________________

Päivitetty 8.3.2019:
Eijaliisa on aloittanut uudessa työssä Ruohonjuuressa kouluttajana. Onnea Eikulle uudesta työstä! Eikku tekee hoitoja ja ravintoainemittauksia studiolla silloin tällöin. Ilmoitamme tulevista ajoista mm. Facebook sivuillamme.EIJALIISA KOIVU
Dipl. vyöhyke- ja ravintoterapeutti, koulutettu hieroja
KOIVUN HYVÄ OLO -hoidot ja ravintoneuvot
www. hyvanolonhoidot.com

Lisätiedot ja ajanvaraus: 045 1339272 tai koivu@hyvanolonhoidot.com


VYÖHYKETERAPIA 60min./55€, 90min./75€
VYÖHYKETERAPIA VAUVAT  / PIENET LAPSET n. 30min./35€
INTIALAINEN PÄÄHIERONTA 30min./35€

RAVINTONEUVONTA
Ensimmäinen käynti n. 1,5 h /130 €
Sisältää ruokapäiväkirjan käsittelyn ja henkilökohtaiset kirjalliset ohjeet sekä seurantasoiton.
Seurantakäynti 1 h /55 €
Konsultaatio 45 min/58 €
Sisältää yleisiä ohjeita ja vinkkejä ravinnnosta, ei henkilökohtaisia ohjeita.

RAVINTOAINEMITTAUS
​Vitamiinit ja kivennäisaineet      15 min/20€
​Suppea mittauspaketti                 30 min/42€
​Laaja mittauspaketti                    60 min/67€
​Suppea ja laaja mittauspaketti muun hoidon yhteydessä -20%. HOITOJEN KUVAUKSET:

MODERNI VYÖHYKETERAPIA (MVT)
on kehoterapia, jossa ihminen ymmärretään kokonaisvaltaisesti. Ihminen koostuu kehon, tunteiden ja ajattelun osatekijöistä, ja terveys on niiden välistä tasapainottelua.

Keho peilaa myös ihmisen elämänhistoriaa. MVT:ssa keho jaetaan pitkittäissuuntaisiin vyöhykeratoihin, joita ovat tasapaino-, stressi-, sydän-, haima-, maksa- ja munuaisradat sekä 18:sta vaakasuuntaiseen toimintatasoon. Toimintatasot jaetaan kolmeen pääryhmään:fysiologiseen, emotionaaliseen ja mentaaliseen.

Vyöhyketerapiassa kehoa avataan vyöhykeratahieronnan, sormipainelun – joka usein on polaarista kaksipistehoitoa ja perusvyöhykkeiden hoitamisen avulla. Koko kehon hoidon ohella oleellista on käsitellä myös korvien, jalkaterien ja kämmenten klassiset vyöhykejärjestelmät. Hoidossa noudatetaan makean kivun rajaa. Hoitokerta kestää noin 1,5 h.
Hoitosarjaa voidaan jatkaa myös tunnin täsmähoidolla.
Asiakkainani on sekä naisia että miehiä, ikäjakauma on 1 kk - 85 v.


Vaivoja joihin vyöhyketerapian on todettu auttavan:

- päänsärky, migreeni
- hormonaaliset vaivat mm. lapsettomuus, vaihdevuosivaivat ja endometrioosi
- eturauhasvaivat
- allergiat
- ihotaudit
- erilaiset jännitystilat
- unettomuus
- stressi
- masennus, alavireisyys
- vauvojen mahavaivat ja koliikki

VAUVOJEN VYÖHYKETERAPIA
Vyöhyketerapia on koko kehon hoitomuoto joka tehdään kevyesti jalkapohjista elinheijasteita painellen
sekä kehon vyöhykeratoja hieroen. Vauvoilla hoidon on todettu auttavan mahavaivoihin, univaivoihin ja levottomuuteen sekä koliikkiin. Apua saadaan usein jo 2-4 hoitokerrasta. Neuvon aina myös kotihoidon,
ja tarvittaessa voimme jutella äidin ruokavaliosta liittyen vauvan vaivoihin.


INTIALAINEN PÄÄHIERONTA
on kokonaisvaltaisesti ja syvältä rentouttava hoito, joka hoitaa niin kehoa kuin mieltä.
Hoito kestää noin puoli tuntia ja on sopiva sekä naisille että miehille. Hoito on alun perin
yli 5000 vuotta vanhaa intialaista perinnettä jota on vähän kehitelty Euroopassa.
Hoidon aikana käsitellään tehokkaasti mutta samalla hellävaraisesti pään lisäksi hartiat, olkavarret, niska ja kasvot. Asiakas istuu tuolilla riisuuntumatta, hoitajan ja asiakkaan keskittyessä rauhassa hoitotapahtumaan.
Otteina hoidossa käytetään nykytystä, silityksiä, tukistamista, painalluksia ja puristelua.

Hoidon aikana ja sen jälkeen on miellyttävän rentoutunut olo. Intialainen päähieronta kiihdyttää
mm. aineenvaihduntaa, elvyttää pään verenkiertoa ja rentouttaa pitkäaikaisesti.

Hoito myös vapauttaa energiaa ja sopii erinomaisesti otettavaksi vaikka kesken työpäivän.
Intialainen päähieronta voi auttaa mm.
- stressin lievittämiseen
- päänsärkyyn
- lihasjännityksiin
- jännitysniskaoireisiin
- unettomuuteen


RAVINTONEUVONTA
Ravinto on arkinen asia, mutta juuri oikeanlaisella ravinnolla olisi mahdollisuus saada itselle
enemmän hyvää oloa ja terveyttä. Ravitsemuksen ohjaus on elämäntapaohjausta, ja ideana on tehdä
yhdessä pysyviä muutoksia hyvinvointisi ja terveytesi hyväksi.
Ravintoneuvonnasta voit hyötyä mm seuraavissa vaivoissa:
  - väsymys ja jaksamisen puute
  - painonhallinta
  - verensokerin  hallinta
  - suolistovaivat
  - hormonihäiriöt
  - tai kun tuntuu että tarvitset tukea ravintoasioissa

Henkilökohtaisessa ravintoneuvonnassa käymme läpi juuri sinun terveydentilaasi ja toiveitasi sekä tavoitteitasi.Yhteistyö aloitetaan pitkällä (1,5 h) tapaamisella ja tilanteen etenemistä seurataan jatkossa sovituin väliajoin. Käymme läpi ruokailutapasi ruoka-päiväkirjan avulla ja teemme sinulle sopivan suunnitelman jota päivitetään tarpeen mukaan. Henkilökohtaiset ohjeet saat kirjallisina.

Ravintoasioita voimme käydä läpi myös konsultaatiossa jolloin saat hyödyllistä yleistätietoa terveellisestä ja hyvästä ravinnosta. Joskus pienetkin muutokset saavat suuria tuloksia aikaan ja vointisi kohenee.

RAVINTOAINEMITTAUS
Ravintoainemittaukset tehdään magneettiresonanssianalyysin perusteella,
(Quantum resonance magnetic analyser -laite) jossa yhdistyvät lääketieteen,
bioinformatiikan, sähkötekniikan ja muiden tieteenalojen innovaatiot.
Mittaus antaa noin 80% tarkkuudella tietoa kehosi tämän hetkisestä tilasta.
​Diagnooseja ei mittaustuloksilla tehdä, mutta tiedot antavat arvokasta tietoa mihin on
hyvä kiinnittää huomiota hyvinvointisi kannalta.
Voit valita sinulle sopivan laajuisen mittauksen, joko pelkät vitamiinit ja kivennäisaineet tai suppea mittaus teemapaketin mukaan tai laajan mittauksen, jossa noin 20 eri osa-aluetta. Mittaus kestää muutaman minuutin, ja käymme tulokset läpi yhdessä tarvittaessa muutosohjeita antaen.

____________________________________________________________